BiH
0

Predstavnici organizacije "Luciano Lama" upoznali Komšića sa svojim aktivnostima

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas predstavnike italijanske nevladine organizacije "Luciano Lama".

Predsjednik organizacije "Lucijano Lama" Giuseppe Castellano upoznao je Komšića sa aktivnostima koje u BiH provode punih 15 godina. Kazao je da je zahvaljujući ovoj organizaciji oko 10.000 siromašne djece iz BiH i djece bez roditeljskog staranja u proteklih 15 godina provelo besplatan odmor na Siciliji u Italiji, te da će ovu humanitarnu akciju u kojoj im podršku pružaju talijanski i Sindikat BiH nastaviti i u budućnosti.

Najavio je da je u planu izgradnja i velikog stambenog objekta u kojem bi bili smješteni štićenici domova za djecu bez roditeljskog staranja, stariji od 18 godina.

"Nakon višegodišnje borbe i neizvjesnosti kamo s djecom bez roditeljskog staranja koji nakon navršenih osamnaest godina moraju napustiti dom, ovaj objekat se pokazao kao idealno rješenje. Štićenici će tu biti zaštićeni do trenutka kada se osamostale, pronađu posao, stan i slično", kazao je Castellano.

Dodao je da je početak izgradnje ovog objekta, koji će se nalaziti u Mostaru, planiran za juni naredne godine, a da je rok završetka izgradnje tri godine.

Predsjedavajući Komšić je kazao da cijeni i podržava rad i aktivnosti ove organizacije, koja u svakom trenutku može računati na njegovu pomoć, saopćeno je iz Komšićevog ureda.