BiH
0

Predstavnici delegacije iz BiH se sastali sa ministrom pravde SAD-a

Sarajevo-x.com
Glavni tužitelj Tužilaštva BiH, direktori policijskih agencija na razini države, entiteta i Brčko distrikta BiH, kao i predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, sastali su se sa ministrom pravde Sjedinjenih Američkih Država Ericom H. Holderom Jr, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Također, najviši dužnosnici policijskih i sigurnosnih agencija u BiH, sastali su se i sa direktorom Međunarodne konferencije direktora policije (IACP), Michaelom Carrollom i direktorom projekta ICITAP, Ministarstva pravde SAD, R. Carr Trevillianom IV..

Na sastancima je razgovarano o potrebi međudržavne suradnje u borbi protiv terorizma i svih oblika organiziranog kriminala.

Na Međunarodnoj konferenciji šefova policijskih agencija, u okviru delegacije iz Bosne i Hercegovine, sudjeluju glavni tužitelj Tužilaštva BiH, te direktori policijskih agencija na razini države, entiteta i Brčko distrikta, predstavnici Ministarstva sigurnosti BiH, Policijske misije Europske unije (EUPM) u BiH, kao i predstavnici projekta ICITAP Ministarstva pravde SAD, pri veleposlanstvu SAD u BiH.

Konferencija se održava u Orlandu, Florida, SAD.