BiH
0

Predstavljeni kandidati SDP-a BiH za načelnike općina u Kantonu Sarajevo

FENA
Kandidati SDP-a BiH za načelnike općina u Kantonu Sarajevo predstavljeni su danas na pres-konferenciji te stranke u Sarajevu.

"Pored činjenice da građani trebaju iskoristiti priliku i glasanjem izraziti svoje mišljenje o protekle dvije godine ove aktuelne vlasti, ipak se treba fokusirati na lokalna pitanja, a ta lokalna pitanja mogu biti samo pitanja u kojima smo usmjereni za čovjeka i na čovjeka“, kazao je kandidat za načelnika Općine Novi Grad Damir Hadžić.

Kandidat za načelnika Općine Centar Dževad Bećirević će, bude li izabran, prioritet dati izgradnji škole Šip, završetku projekta most Likovna akademija-Radićeva te izgradnji zamjenskih stanova za građane čiji se objekti nalaze u ruševnom stanju.

U Općini Stari Grad kandidatu SDP-a za načelnika Harisu Luliću prioriteti su asfaltiranje 50 ulica na padinskim dijelovima općine s pripadajućom podzemnom infrastrukturom i javnom rasvjetom, konačno rješenje Ferhadije, ekološki čista Miljacka te formiranje jake turističke zajednice.

Prioriteti kandidata za načelnika Općine Novo Sarajevo Midhata Karovića su skraćivanje općinskih procedura, a zalagat će se i da svaka mjesna zajednica ima jedno sportsko igralište te da ova općina više ne bude najneuređenija općina u Sarajevu.

Izgradnja primarne kanalizacione, vodovodne i gasne mreže na pravcu Binježevo-Tarčin, izgradnja zatvorenog bazena i aktiviranje zemljoradničke zadruge prioriteti su kandidata SDP-a za načelnika Općine Hadžići Ismeta Derviševića.

Kandidat za načelnika Općine Ilidža Nedžad Ljaljić među prioritetima navodi uređenje Vrela Bosne i Velike Aleje, izgradnju punionice vode i efikasno upravljanje prirodnim resursima te izgradnju 20 mini farmi za proizvodnju mesa i mlijeka.

U Općini Vogošća kandidat SDP-a za načelnika Emir Poljak fokusirat će se na izgradnju ambulante u Hotonju, izgradnju otvorenih sportskih javnih terena te vraćanje kinosale građanima i centar za mlade.

Specijalistička ljekarska njega, proširenje ambulante u Srednjem i izgradnja ambulante u Podlugovima te proširenje poljoprivrednih kapaciteta bit će prioriteti kandidata SDP-a Ekrema Hamzića ako bude izabran za načelnika Općine Ilijaš.