BiH
186

Predstavljeni kandidati SDA za Općinu Centar: Naglašena podrška Nedžadu Ajnadžiću

Klix.ba
"Stranka demokratske akcije u protekle četiri godine pokrenula je desetine razvojnih projekata u Općini Centar koji su pokazatelji aktivnog i posvećenog djelovanja svih vijećnika SDA, a posebno aktuelnog Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Centar", rečeno je na predstavljanju liste kandidata Općinskog odbora SDA Centar za načelnika i vijećnike Općine Centar.

"U Općini Centar se dosta toga uradilo, ali svakako da uvijek može bolje i nama svakako treba iskorak i ambijent u kojem će svaki stanovnik općine Centar ponosno reći da je stanovnik najbolje i najuređenije općine u BiH, Općine Centar", istakao je predsjednik Općinskog odbora SDA Centar Jasmin Terović.

"Poseban angažman usmjerit ćemo na projekte koje otvaraju investicije i nova radna mjesta za mlade ljude I boračku populaciju uz dalju urbanizaciju Općine I poboljšanje uslova života naših građana", naveo je u svom obraćanju nosilac liste SDA Centar Abid Jusić.

Naglašena je snažna i jaka podrška zajedničkom kandidatu SDA-SBB za načelnika Općine Centar Sarajevo Nedžadu Ajnadžiću.

Prema njegovim riječima ciljevi su između ostalih da se unaprijedi infrastruktura i drugi uslovi životnog standarda u općini centar, brži iskorak u privrednom, kulturnom i društvenom razvoju Općine i svih njenih mjesnih zajednica, skladan rad Vijeća Općine, načelnika i općinske administracije.

"Želim istaći da ja kao kandidat imam veoma ozbiljan, potpun, sveobuhvatan, realan, racionalan i izvodiv program rada u svom 4-godišnjem mandatu. Za razliku od drugih moj program je usklađen sa regulacionim i urbanističkim planom, veoma je dinamičan, veoma obećavajući, drugačiji je po formi i suštini i posebno je dat akcenat na razvoj", naveo je u svom obraćanju kandidat koalicije SDA-SBB za načelnika Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Tokom izlaganja naveo je kao priritet brigu o mladima, odgoju djece te obezbjeđenje finansijskih sredstava u visini od 1 milion KM za sufinansiranja projekata za zapošljavanje mladih ljudi.

"Posebnu pažnju poklonit ćemo zapošljavanju i saradnji sa Zavodom za zapošljavanje i zdravim kompanijama na teritoriji općine Centar. Formirat ćemo kreditno garantni fond koji bi trebao obezbjediti sredstva onima koji se bave poljoprivredom za lakše i naprednije obavljanje svojih djelatnosti", naglasio je Ajnadžić.

Također dat je akcenat na afirmiranje vrijednosti, autoritete i učesnike u odbrani Bosne i Hercegovine 1992-1995 te zaštitu boračke populacije, RVI, porodica šehida i poginulih boraca Armije i Policije RBiH.

"Brinut ćemo o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, posebno o porodicama u stanju socijalne potrebe i među njima bih posebno izdvojio značajnu grupu naših sugrađana penzionere. Uspostavit ćemo posebne kancelarije za privrednike koje će pružati podršku u obliku konsalting usluga za sve start-up kompanije. Također sufinansirat ćemo procese vještačke oplodnje za bračne parove sa 60.000 KM na godišnjem nivou", kazao je Ajnadžić.

Ovom prilikom predstavljeni su prioritetni projekti na području mjesne zajednice Marijin Dvor-Crni Vrh te je naglašeno da će tokom kampanje biti predstavljeni i drugi projekti na svim ostalim mjesnim zajednicama sa područja Općine Centar.