BiH
5

Predstavljeni kandidati SBiH u Brčkom

Klix.ba
U petak je u prepunoj sali BZK Preporod u Brčkom upriličeno predstavljanje kandidata sa liste Stranke za BiH Brčko distrikta BiH za predstojeće lokalne izbore.

Ceremoniju predstavljanja kandidata svojim prisustvom su uveličali ugledni gosti, osnivači Stranke za BiH Brčko distrikta BiH, poput Sabrije Čandića, Senahida Ibrišimovića, uglednog advokata Osmana Mulahalilovića, prvog predsjednika organizacije mladih SBIH Senada Alića i drugi.

Svojim prisustvom, poseban značaj održanom skupu dali su gosti iz samog vrha Stranke za BiH, predsjednik Amer Jerlagić i dopredsjednici Gradimir Gojer i Besim Imamović, koji su po ko zna koji put pokazali da veliki značaj pridaju Brčko distriktu BiH.

Prije predstavljanja kandidata skupu se je obratio Zijad Nišić, predsjednik Vijeća SBIH Brčko distrikta BiH. Zatim se pristupilo predstavljanju svih kandidata sa liste za predstojeće Lokalne izbore.

Kada je u pitanju lista kandidata SBIH, istaknuto je da u obrazovnoj strukturi od 31 kandidata na listi je 58 posto visokoobrazovanih, od čega jedan doktor nauka i univezitetski profesor. U dobnoj strukturi mladi su zastupljeni sa 35,48% i svi akademski obrazovani, 35,48% kandidata su žene od kojih 72,73% su visokoobrazovane. Na listi su i ugledni privrednici, poljoprivrednici i penzioneri.

Istaknuto je da kandidati sa liste Stranke za BiH imaju snage, znanja i časti da ispune svoja obećanja, da brane interese svih građana i naroda Distrikta Brčko BiH i Bosne i Hercegovine. Na jučerašnjem predstavljanju kandidata promovisana je i Strategija razvoja Brčko distrikta BiH koja je "dokaz o sistemskom i planskom pristupu Stranke za BiH problemima građana Brčko distrikta BiH i države BiH".

Također, istaknuta je i činjenica da slogan koji Stranka za BiH koristi u predizbornoj kampanji za lokalne izbore u cijeloj Bosni i Hercegovini, a koji glasi "Uvijek za BiH, zauvijek BiH", potiče iz Brčkog, od autora Rifeta Mujanovića.