BiH
2

Predstavljeni kandidati Koalicije Snaga BiH za KS i BPK Goražde

Klix.ba
U Sarajevu su danas predstavljeni kandidati Koalicije Snaga Bosne i Hercegovine za Kanton Sarajevo i Bosansko-podrinjski kanton Goražde. Skupu koji je održan u sarajevskom hotelu Evropa obratili su se kandidati za sve nivoe vlasti iz stranaka koje čine ovu koaliciju.
Detalj sa promocije u Sarajevu
Detalj sa promocije u Sarajevu

Skup je otvorio Zvonko Jurišić, predsjednik HSP BiH i poslanik u Parlamentu BiH i kandidat za Parlament Federacije BiH na predstojećim izborima. Izrazio je svoje uvjerenje da će građani prepoznati snagu jedne multietničke koalicije, posvećene boljitku svih.

Edhem Bičakčić, nosilac liste za Parlament BiH ispred Kantona Sarajevo i Goražde istaknuo je važnost zajedničke borbe protiv narastajuće nezaposlenosti.

"Ne želimo se baviti političkim protivnicima i nemamo namjeru voditi prljavu kampanju, punu međusobnih optuživanja. Namjera nam je da nudimo konkretna rješenja koja će ovu zemlju ponovo dovesti u stanje u kojem će rasti zaposlenost i BDP. Istinski vjerujemo da, ako ova zemlja ima uspješne nogometaše, košarkaše i naučnike, da jednako tako može i mora imati uspješne političare, ma iz koje političke opcije da dolaze", kazao je Bičakčić.

Detalj sa promocije u Sarajevu
Detalj sa promocije u Sarajevu

Husein Mahmutović, bivši načelnik Općine Ilidža i kandidat za Parlament FBiH, komentirao je situaciju u kojoj se nalaze ljudi pogođenih katastrofalnim poplavama. Naveo je da su štete mogle biti neuporedivo manje da su naše lokalne zajednice imale evropske kapacitete i standarde.

Skupu su se obratili i Zijad Arapčić, predsjednik Demokratske stranke invalida i kandidat za Parlament FBiH, te Vinko Jakić, predsjednik Koalicije Snaga BiH i kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo.