BiH
308

Predstavljeni kandidati DF-a na Lokalnim izborima 2016. u Kantonu Sarajevo

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zemaljski muzej bio je domaćin današnjeg predizbornog skupa, prvog zvaničnog predstavljanja Demokratske fronte ne Lokalnim izborima 2016. u Kantonu Sarajevo i time je otvorena predizborna kampanja ove političke stranke.

Samer Rešidat se okupljenim građanima obratio povodom kandidature za načelnika Općine Centar, te je predstavio i kandidate i kandidatkinje za Općinsko vijeće.

Predstavljanjem "Moderne i evropske Općine Centar 2020" okupljenim građanima objelodanio je Izborni program, ponovio probleme i konkretizirao njihova rješenja.

Aplikacija - platforma "Popravi mi općinu", prva je novina koja će omogućiti svim građanima BiH da komuniciraju sa općinskim organima i već se danas može skinuti na pametne telefone.

Predložena su rješenja za zapošljavanje mladih i ostalih nezaposlenih u realnom sektoru prijedlogom da se neiskorišteni poslovni prostori daju mladima koji započinju svoj prvi posao za samo 1 KM.

Na porast sigurnosti utjecat će se u tri faze pokrivanjem općine Centar videokamerama i videonadzorom, prvo obrazovnih institucija, potom centralne dijelove i saobraćajnice, te parkinga i kafiće.

U nadležnosti lokalne zajednice jeste osnovno obrazovanje i vrijeme je da se poštuje ta odluka. Programom su obuhvaćeni i socijalna politika, kao i poboljšanje infrastrukture, ceste, parkovi i dječija igrališta. Narednih dana će se biti aktivno predstavljene sve programske aktivnosti.

Svoje je obraćanje kandidat za načelnika Općine Centar Samer Rešidat završio simboličnom pjesmom za ovu priliku - It's my life (Ovo je moj život).