BiH
0

Predstavljena strategija razvoja Sveučilišta u Mostaru

FENA
Mostar
Mostar
Strategije razvoja Sveučilišta u Mostaru 2011.-2016. godine, dokument kojim su definirani ključni ciljevi razvitka ove visokoškolske ustanove u sljedećih pet godina, predstavljena je danas javnosti.

U okviru javne rasprave o ovom dokumentu održane u Mostaru istaknuto je kako Strategija definira strateške ciljeve, zatim materijalne, ljudske i financijske resurse za ostvarenje tih ciljeva, kao i indikatore praćenja dostignuća u ostvarivanju postavljenih ciljeva.

Po riječima rektora Sveučilišta u Mostaru Vlade Majstorovića, od Sveučilišta se očekuje da potiče inovativnost i kreativnost u funkciji društvenog razvitka, i to ne samo gospodarskog, već i drugih segmenata društva, što je temelj transformacije i restrukturiranja europskog visokog obrazovanja definiran u Bolonjskom procesu.

"Glavni strateški cilj Sveučilišta u Mostaru je postati moderna visokoobrazovna ustanova s jasnim ciljem priključenja europskom prostoru visokog obrazovanja i europskom istraživačkom prostoru. Na državnoj razini želimo prednjačiti u kvaliteti obrazovanja i znanstvenog istraživanja, a u međunarodnom okruženju želimo intenzivno sudjelovati u međunarodnim projektima, te postati prepoznatljiva i priznata visokoobrazovna ustanova", kazao je Majstorović.

Rektor Majstorović očekuje da će Senat konačnu verziju Strategije usvojiti prije ljetne stanke u radu Sveučilišta, te da će se s njenom provedbom krenuti već ove jeseni.