BiH
38

Predstavljena "Srebrenička kocka"

FENA
Foto: eSrebrenica.ba
Foto: eSrebrenica.ba
U Kulturnom centru u Srebrenici danas je predstavljena Srebrenička kocka "Srebrenica u srcu“ i rad kompanije CUBE.

Promociji su prisustvovali ambasador Velike Britanije u BiH Edward Ferguson, načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković, predstavnici OSCE-a, UNDP-a te predstavnici brojnih kompanija, udruženja, vjerskih institucija i nevladinih organizacija iz Srebrenice.

Umjetnik Aid Rifatbegović, osnivač kompanije CUBE i dizajner Sarajevske i Srebreničke kocke, kroz muzičko-scenski nastup predstavio je Srebreničku kocku, kao i svoje viđenje Srebrenice.

"To je još jedan u nizu koncepta CUBE i danas smo predstavili posebnu kocku. Srebrenica je dobila svoju kocku, posebnu ediciju koju sam nazvao „Srebrenica u srcu“. Svako od nas ko voli Srebrenicu, a živi bilo gdje u svijetu, Srebrenicu nosi u srcu", kazao je Rifatbegović.

Ambasador Velike Britanije u BiH Edward Ferguson rekao je da je ovo pozitivna priča iz Srebrenice i da je koncept ideje sjajan.

"Nema grada na svijetu koji ne bi želio imati svoju kocku i zbog toga se nadam da je ovo prilika da u narednom periodu vidimo razvoj i rast kompanije CUBE", izjavio je Ferguson.

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković pozdravio je ideju Srebreničke kocke i zahvalio je Aidu Rifatbegoviću na današnjoj promociji.

Promocija je organizirana u okviru projekta Ekonomsko osnaživanje Srebrenice, a implementira ga Kompanija Kolektiv d.o.o. (Posao.ba) u saradnji s kompanijom CUBE d.o.o. Sarajevo.

Iz radionice u Srebrenici je prošle sedmice isporučeno 2.000 primjeraka New York CUBE, a slijedi izrada suvenira dva grada Saudijske Arabije, Rijada i Meke, kao i izrada Bečke kocke. Na izradi Srebreničke kocke angažirano je 15 osoba, a u budućnosti kompanija planira proširiti proizvodnju i zaposliti nove radnike.