BiH
9

Predstavljen projekt "S policijom SBK-a u kino"

FENA
Ministarstvo unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK), Tropik film & video, uz podršku Ministarstva obrazovanja SBK-a i NATO stožera u BiH, realizirat će projekt "S policijom SBK-a u kino".

Tim povodom danas je održana konferencija za novinare, na kojoj su se nvinarima obratili ministar unutarnjih poslova SBK-a Jozo Lučić, ministar prosvjete SBK-a Jozo Jurina, zatim policijski komesar MUP-a SBK-a Sulejman Tukar, portparol NATO-a u BiH Ines Kuburović i glasnogovornik kompanije "Tropik" Haris Bilalović.

"Mi ovim projektom pokazujemo svoju društveno odgovornu poziciju, osjetljivost za sve strukture društva, a pogotovo na one najmlađe. Kroz ovaj projekt učenicima osnovnih škola na jedan zanimljiv način pokazujemo jednu od uloga policije u demokratskom društvu. Ovakvim pristupom stvaramo preduvjete za buduću suradnju s njima, kada postanu aktivni članovi društva", kazao je Jozo Lučić.

U projekt ”S policijom SBK-a u kino” bit će uključene sve osnovne škole sa područja SBK-a, a prva grupa učenika odlazi u kino u Zenici 26. studenog.

"U ovaj projekt uključeno je 53 osnovne škole i više od 2 500 učenika. Projekt je zasnovan na principima inkluzije, a osnovni cilj je druženje djece sa svojim vršnjacima, upoznavanje filmske kulture te stvaranje jednakih mogućnosti za svu djecu, bez obzira na njihov socijalni status“, rekao je Jozo Jurina, ministar prosvjete SBK-a.

Važnost projekta prepoznao je i podržao NATO stožer u BiH. "Susret i upoznavanje djece s osnovnim sigurnosnim izazovima u današnjem društvu ključni su kako bi djeca u BiH bila što sigurnija u svojim školama i naseljima, te sutra i sama doprinijela većoj sigurnosti bh društva. Nastojanja i aktivnosti ovakvog tipa su srž onoga što NATO jeste i ponosni smo što smo sponzori ovoga projekta", rekla je, uz ostalo, glasnogovornica NATO-a u BiH Ines Kuburović.

Policijski komesar MUP-a SBK-a Sulejman Tukar istaknuo je kako je ovo jedan segment šireg projekta koji provodi Uprava policije MUP-a SBK-a, a riječ je o programu "Rad policije u zajednici" i za cilj ima povećanje povjerenja između policije i zajednice u kojoj djeluje.

Tijekom realizacije projekta službenici policije, zajedno s nastavnim osobljem osnovnih škola, brinut će o sigurnosti učenika, a održat će im i prigodne demonstracije ispravnog ponašanja u prometu i opasnostima koje sa sobom nosi uporaba pirotehničkih sredstava.

Haris Bilalović, glasnogovornik kompanije "Tropik", izrazio je zadovoljstvo početkom realizacije projekta te dodao kako će djeca imati priliku pogledati filmove "Avanture neustrašivog Teda" i "Grozan ja 2" po promotivnoj cijeni od 2 marke.