BiH
0

Predstavljen interaktivni online turistički vodič

NINA
Turistička zajednica FBiH predstavila je danas u Sarajevu Interaktivni online turistički vodič za BiH, koji je finansirala Evropska unija.

Prema riječima šefa Delegacije EK u BiH Michaela Humphreysa, online vodič će na globalnom nivou ubrzati proces promocije turizma u našoj zemlji. “BiH mora iskoristiti sve svoje kapacitete kako bi se razvila, a turizam je jedan od njih. Potrebno je poboljšati imidž BiH u svijetu, a ovaj online vodič je prilika da se to i provede u djelo. Prezentiranje zemlje na internetu je odličan način da se privuku turisti”, kazao je Humphreys.

Kako je rekao predsjednik Turističke zajednice FBiH Šemsudin Džeko, online vodič BiH turističke proizvode prezentira skupa, te potiče privatni sektor da se sam razvija i prezentira se na isti način.“Ovo uveliko olakšava neminovnu tranziciju BiH od devastirane i ratom razorene zemlje u zemlju koja je atraktivna posjetiteljima i investitorima”, izjavio je Džeko.

Spomenuto se posebno odnosi i na tour operatore. Turističkim kompanijama koje su izabrale da budu aktivni sudionici bit će dopušteno da pristupe informacijama koje se odnose na njih i da ih modificiraju u skladu sa svojom situacijom i željama.

Interaktivni online turistički vodič za BiH će biti dvojezični i pružat će detaljne, konkretne i tačne informacije izlazeći u susret svim potrebama turista koji dolaze ili već borave u BiH. Internet adresa još uvijek nije postavljena, premda se očekuje da će se i to uskoro dogoditi.