BiH
5

Predstava "Od cucle do škole" i paketići obradovali mališane

FENA
U sklopu Dječijeg novogodišnjeg programa koji Grad Sarajevo tradicionalno i ove godine organizuje sa Radijom 8, danas je u Javnoj ustanovi "Međunarodni centar za djecu i omladinu" Novo Sarajevo izvedena dječija predstava "Od cucle do škole".

Uz Dobru Vilu, Djeda Mraza i dječaka, glavne protagoniste ove predstave čije likove su igrali Alisa Čajić, Adis Omerović i Edin Avdagić u režiji Žane Trišić Bajramović, nije nedostajalo radosti, smijeha, muzike i prazničnog raspoloženja, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

Nakon predstave, podijeljeni su i novogodišnji paketići za mališane iz 12 ustanova koje se brinu o djeci bez roditeljskog staranja, djeci koja su u stanju socijalne potrebe i djeci sa umanjenim sposobnostima.

Grad Sarajevo je u povodu novogodišnjih praznika, ove godine osigurao 1.037 poklon-paketića, a gradonačelnik Ivo Komšić sa svojim saradnicima prethodno je novogodišnjim paketićima obradovao mališane na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a Sarajevo, štićenike Štadlerovog dječijeg doma "Egipat", Udruženja slijepih KS, Udruženja oboljelih od cerebralne dječije paralize KS te Udruženja "Oaza" i "EDIS", koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati predstavi.