BiH
0

Predsjedništvo Stranke za BiH utvrdilo nacrt novog Statuta

FENA
U funkciji pripreme za najavljenu Skupštinu Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Predsjedništvo SBiH je na sinoć održanoj sjednici utvrdilo Nacrt novog Statuta Stranke, okvire i principe programske orijentacije za naredni period te termin održavanja Skupštine Stranke.

Nacrt novog Statuta SBiH bit će upućen svim organizacionim jedinicama Stranke u javnu raspravu koja će trajati do kraja ovog mjeseca i tokom koje će šire članstvo imati priliku da da svoje viđenje i prijedlog buduće unutrašnje organizacije Stranke za BiH.

Predsjedništvo Stranke za BiH razmatralo je principe političkog djelovanja "Demokratskog bloka" koji čine Socijaldemokratska unija BiH, Liberalno demokratska stranka BiH, Stranka penzionera BiH i Evropska ekološka stranka E-5, saopćeno je iz SBiH.

Predsjedništvo Stranke za BiH podržava principe djelovanja ovog bloka koji su u skladu s politikom i programskom orijentacijom Stranke za BiH i koji vode ka učvršćivanju integriteta i suverentiteta BiH i njenom bržem putu u evroatlantske integracije.

"Naročito pozdravljamo stavove ovog bloka koji potvrđuju ispravnost i opravdanost dugogodišnjeg djelovanja Stranke za BiH o pitanju državne imovine i pravu prema kojem samo država BiH može raspolagati svojom imovinom.

Iskazano je čvrsto opredjeljenje i za buduću saradnju sa strankama ovog bloka na svim pitanjima od interesa za Bosnu i Hercegovinu i sve njene građane", saopćeno je iz Pres-službe Stranke za BiH.