BiH
0

Predsjedništvo SDS-a jednoglasno za isključenje Kalinića iz stranke

SRNA
Dragan Kalinić
Dragan Kalinić
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je Srni da je Predsjedništvo stranke danas jednoglasno donijelo odluku da podrži inicijativu Regionalnog odbora Izborna jedinica pet o isključenju Dragana Kalinića iz SDS-a.

Bosić je rekao da će odluku Predsjedništva SDS-a predočiti Glavnom odboru koje će se izjasniti na sjednici koja je u toku.

"Predsjedništvo će Glavnom odboru predložiti da sve opozicione partije budu pozvane na razgovore o zajedničkom djelovanju na predstojećim oktobarskim izborima u BiH", rekao je Bosić.

Srna saznaje da će se na sjednici Glavnog odbora SDS-a obratiti bivši predsjednik SDS-a Dragan Kalinić.

Regionalni odbor SDS-a, Izborne jedinice pet, zatražio je od nadležnih stranačkih organa da iz članstva SDS-a isključe Kalinića zbog, kako je navedeno, stalog podrivanja jednistva stranke i unutrašnjeg rovarenja, te zbog štete koju je time nanio SDS-u.

Član Glavnog odbora SDS i član Regionalnog odbora Izborne jedinice pet Mile Jovanović rekao je ranije da ovaj zahtjev nije u skladu sa Statutom stranke i najavio da će 26 članova GO, koji su potpisali podršku Kaliniću da se kooptira u GO, najvjerovatnije pokrenuti zahtjev pred Statutarnom komisijom o ocjeni statutarnosti ovakvog zaključka Regionalnog odbora.

Prije tri dana Kalinić je uputio pismo Bosiću u kojem traži da njemu i bivšem visokom funkcioneru ove stranke Nemanji Vasiću bude omogućeno prisustvo na današnjoj sjednici Glavnog odbora u svojstvu gostiju.
Kalinić u pismu navodi da hoće da u mirnoj i demokratskoj atmosferi bude raspravljeno sve što je sporno u vezi sa inicijativom za njegovim povratkom u aktivnosti SDS-a.