Sjednica u Tuzli
0

Predsjedništvo NS Radom za boljitak predlaže formiranje vlade narodnog jedinstva

FENA
Jerko Ivanković Lijanović (Foto: Feđa Krvavc/Arhiv/Klix.ba)
Jerko Ivanković Lijanović (Foto: Feđa Krvavc/Arhiv/Klix.ba)
U Tuzli je danas održana sjednica Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak. Predstavnici ove stranke, na pres-konferenciji koja je održana nakon sjednice kazali su da je formiranje vlade narodnog jednistva jedini izlaz iz političke i ekonomske krize koja je zahvatila Federaciju BiH.

Članovi Predsjedništva ove stranke su ponudili konkretne mjere koje bi ovakva Vlada trebala provesti u narednom periodu.

Fiskalna devalvacija, javno-privatno partnerstvo, masovno poduzetništvo, dokapitalizacija Razvojne banke i regionalno klasterizetništvo predstavljaju pet ekonomskih tačaka na kojima bi trebao biti zasnovan program vlade narodnog jedinstva, koju predlaže Narodna stranka Radom za boljitak.

"S ovim mjerama bi osigurali 100.000 radnih mjesta u naredne dvije godine i na taj način izvukli Federaciju iz teške ekonomske krize u koju je ona zapala, između ostalog, zbog ove aktuelne političke situacije", ističe Jerko Ivanković – Lijanović, dopredsjednik NSRZB iz reda hrvatskog naroda.

" Kao stranka s jasnim ekonomskim programom i kontinuitetom njegovog sprovođenja od osnivanja pa do danas, ponudili smo originalan prijedlog i po nama jedino rješenje za ovakvu socijalnu, ekonomsku i političku situaciju", ističe Mersed Šerifović, dopredsjednik NSRZB iz reda bošnjačkog naroda.

U narednom periodu planirano je da se izvrše konsultacije s predstavnicima stranaka koje čine većinu u Parlamentu Federacije, kako bi se vidjelo da li postoji raspoloženje kod vladajućih stranaka da se formira vlada narodnog jedinstva ili barem provedu predložene ekonomske mjere, istaknuto je na konferenciji za novinare.