BiH
0

Predsjedništvo BiH sutra o pripremljenosti za zahtjev za članstvo u EU

SRNA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjedništvo BiH razmotrit će sutra izvještaj o pripremljenosti BiH za predaju zahtjeva za članstvo u EU.

Na sjednici će biti riječi i o obilježavanju 1. decembra - Dana Oružanih snaga BiH.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da bi trebalo da bude dato odobrenje za zaključivanje Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u oblasti forenzičkih ispitivanja i vještačenja.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za memorandum o razumijevanju za saudijski grant za obnovu određenog broja kuća povratnika u Srebrenicu i projekat ekonomske podrške između Saudijske Arabije i BiH.

Biće riječi i o prijedlogu odluke o ratifikaciji Ugovora između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o pravima i obavezama korištenja voda iz javnih sistema vodosnabdijevanja presječenih državnom granicom.

Članovi Predsjedništva BiH razmotrit će Sporazum o grantu Globalnog fonda za okolinu za pripremu regionalnog projekta upravljanja slivom rijeke Drine između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u funkciji Agencije za implementaciju Globalnog fonda za okolinu.

Na dnevnom redu je Sporazum o grantu Specijalnog fonda za klimatske promjene za pripremu regionalnog projekta upravljanja slivom rijeke Drine između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u funkciji Agencije za implementaciju Specijalnog fonda za klimatske promjene.