BiH
0

Predsjedništvo BiH razmatra kuda sa viškom oružja

FENA
Redovna sjednica Predsjedništva BiH bit će održana danas u Sarajevu.

Na dnevnom redu je Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Kraljevine Danske o razvojnoj saradnji i Prijedlog odluke o viškovima naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava za Oružane snage BiH te Izvještaj o učestvovanju pripadnika Oružanih snaga, policijskih i državnih službenika BiH u operacijama podrške miru u inostranstvu za period 1. jula do 31. decembra 2008. godine.

Članovi Predsjedništva BiH razmatrat će danas i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o garanciji za kreditnu liniju Agenciji za osiguranje depozita BiH između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, te Izvještaj ICOMOS - Molba za povlačenje kandidature Jajca za upis na Listu svjetske baštine.

Na dnevnom redu su i Prijedllog odluke o ratifikaciji Protokola protiv nezakonite proizvodnje i trgovine vatrenim oružjem, njegovim dijelovima, komponentama i municijom, kojim se dopunjava Konvencija Ujedinjenih naroda protiv transnacionalnog organiziranog kriminala i Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave Crne Gore o provedbi zajedničkih patrola uz zajedničku državnu granicu.

Članovi Predsjedništva bit će upoznati i s Programom informatizacije Predsjedništva BiH 2009 - 2011. godina.