BiH
33

Predsjedništvo BiH: Ratifikovati ugovor sa Hrvatskom o graničnim prelazima

SRNA
Željko Komšić (Foto: Klix.ba)
Željko Komšić (Foto: Klix.ba)
Predsjedništvo BiH donijelo je danas odluku o ratifikaciji ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima, kao i sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije o predaji i prihvatu osoba kod kojih je ulazak ili boravak nezakonit.

Na današnjoj sjednici članovi Predsjedništva BiH donijeli su odluke o ratifikaciji okvirnog sporazuma o kreditu između BiH i Razvojne banke Vijeća Evrope, kao i sporazuma o međunarodnom drumskom prevozu sa Latvijom i Češkom.

Prihvaćen je sporazum o finansiranju između BiH i Evropske komisije u pogledu prekograničnog programa BiH - Crna Gora u okviru instrumenta za pretpristupnu pomoć za 2013. godinu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Donesena je odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o izmjenama Sporazuma između Savjeta ministara BiH i Savjeta ministara Albanije o uzajamnim putovanjima državljana.

Predsjedništvo BiH donijelo je danas zaključak da će uputiti pozivna pisma predsjednicima Crne Gore, Azerbejdžana, Pakistana, Grčke, Bugarske, Rumunije i Mađarske za zvaničnu uzvratnu posjetu BiH.

Članovi Predsjedništva BiH danas su donijeli i odluke o prihvatanju sporazuma između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva nacionalne odbrane Kine o obezbjeđivanju besplatne vojne pomoći Kine za BiH.

U saopštenju se navodi da je prihvaćen Memorandum o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Čilea o saradnji po pitanjima odbrane, kao i sporazum o finansiranju između BiH i Evropske komisije u vezi sa višekorisničkim programom za "TEMPUS 2013" u okviru instrumenta pretpristupne pomoći.

U saopštenju se dodaje da je Predsjedništvo primilo k znanju informaciju o sastanku ministara odbrane NATO i država koje vojno učestvuju u misiji ISAF u Afganistanu.