BiH
0

Predsjedništvo BiH određuje ko ide u Azerbejdžan i Crnu Goru

FENA
Predsjedništvo BiH održat će sutra 27. redovnu sjednicu na kojoj će, između ostalog, odrediti delegaciju za posjetu Republici Azerbejdžan (18. i 19. oktobra) te za posjetu Crnoj Gori (23. i 24. oktobra).

Na predloženom dnevnom redu je i pozivno pismo Predsjednika Republike Albanije upućeno predsjedavajućem Predsjedništva BiH za učešće na međunarodnoj konferenciji na visokom nivou, a koja bi trebala biti održana 8. i 9. novembra.

Članovi Predsjedništva razmatrat će i Izvještaj ličnog izaslanika presjedavajućeg OSCE-a o implementaciji Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja.

Također, bit će razmatran i Prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Socijalističke Republike Vijetnam o ukidanju viza za nositelje diplomatskih i službenih pasoša.

Na dnevnom redu je i niz prijedloga odluka o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za nekoliko sporazuma uključujući i Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije o uzajamnim putovanjima građana te Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Azerbejdžan o ukidanju viza za nositelje diplomatskih i službenih pasoša.

Također, članovi Predsjedništva BiH odlučit će o prihvatanju Prijedloga odluke o uništavanju streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava OSBiH.

Predsjedništvo BiH razmatrat će i niz sporazuma iz oblasti zračnog prometa te odrediti potpisnike za Sporazum o zračnom prometu između BiH i Kraljevine Bahrein, između BiH i Republike Singapur te razmatrati Sporazum između BiH i Republike Hrvatske o pograničnom prometu.

Početak sjednice je u 12.00 sati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.