BiH
0

Predsjedništvo BiH o okončanju policijske misije EU-a

FENA
Predsjedništvo BiH (Foto: Arhiv)
Predsjedništvo BiH (Foto: Arhiv)
Na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će biti razmatrano pismo specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini Petera Sorensena u vezi s okončanjem policijske misije EU-a u BiH.

Na dnevnom redu sjednice je i Informacija o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH u misiji Snaga međunarodne sigurnosne pomoći u Afganistanu (ISAF) te prijedlozi odluka o produžetku mandata oficirima i pješadijskoj jedinici OSBiH u ovoj misiji, kao i Izmjena i dopuna Odluke o učešću grupe instruktora OSBiH u toj misiji.

Bit će razmatrano i nekoliko prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja, prihvatanju ili ratifikacije međunarodnih memoranduma, protokola, sporazuma i konvencija.

Članovi Predsjedništva BiH na današnjoj sjednici razmatrat će i Ugovor o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke - Koridor 5c II faza te, Sporazum o IPA grantu EC (Drugi projekt upravljanja čvrstim otpadom Mostar i Banja Luka između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.