BiH
0

Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku o dopuni ustavnih amandmana

FENA
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici nije donijelo odluku o podržavanju dopune amandmana na Ustav BiH.

Predsjedništvo je usvojilo Platformu za sjednicu Međudržavnog vijeća za saradnju između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koja je zakazana za 20. april u Sarajevu.

Prihvaćen je poziv predsjednika Republike Hrvatske predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine za sudjelovanje na samitu o komunikacijama naslijeđa i novoj viziji jugoistočne Evrope, koji će biti održan u Opatiji 1. i 2. juna.

Upućen je poziv kralju Hašemitske Kraljevine Jordan da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedništvo je prihvatilo Izvještaj Centralne banke Bosne i Hercegovine za 2005. i Izvještaj o radu Agencije za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine za 2005.i finansijski plan za 2006. godinu.

Usvojen je i Prijedlog odluke o prihvaćanju postupka za vođenje pregovora radi sklapanja sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije o prihvatu osoba čiji je boravak nezakonit, kao i Prijedlog odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanja potpisnika za Sporazum između Ministarstva sigurnosti BiH i Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Republike Austrije o policijskoj saradnji, Sporazum o finansiranju Projekt registracije zemljišta između Bosne i Hercegovine i Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA), Sporazum između BiH i EU o određenim aspektima zračnog prometa i Sporazum o potpisivanju od Bosne i Hercegovine konvencija o policijskoj saradnji za jugoistočnu Evropu.

Prihvaćen je Izvještaj o pregovorima o Privremenom ugovoru o slobodnoj trgovini između Vijeća ministara BiH i Misije privremene uprave Ujedinjenih naroda na Kosovu (UMNIK) i Prijedlog odluke o pristupanju Bosne i Hercegovine Komisiji Codex Alimentarius.