BiH
0

Predsjedništvo BiH danas o ukidanju viza za diplomate

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Predsjedništvo BiH razmatrat će na današnjoj sjednici prijedloge odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o međusobnom ukidanju viza za nosioce diplomatskih, zvaničnih i službenih pasoša između Vijeća ministara BiH i vlade Kube, Filipina, Omana, Sirije i Tajlanda.

Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da će se na sjednici raspravljati i o prijedlogu odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vijeća Evrope o Kancelariji Vijeća Evrope u Sarajevu i njegovom pravnom statusu.

Predsjedništvo BiH razmatrat će Prijedlog odluke o produžetku mandata kontingentu Oružanih snaga BiH u Organizaciono-stabilizacionoj misiji UN u Kongu i prijedloge odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma o saradnji službi potrage i spašavanju između Vijeća ministara BiH i Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Na dnevnom redu je i poziv za učešće na Samitu Afričke unije u Etiopiji od 25. do 31. januara 2011. godine, kao i prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za notu sporazuma između BiH i Holandije o plaćenom radu izdržavanih članova porodice diplomatskog, konzularnog, administrativnog, tehničkog i servisnog osoblja i Sporazum o kreditu između BiH koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora i Unicredit banka Austrija AG - za finansiranje projekta rekonstrukcije i proširenje kanalizacionog sistema u opštini Bosanska Gradiška.

 Predsjedništvo BiH raspravljat će  o Prijedlogu odluke o prihvatanju sporazuma i određivanju potpisnika o saradnji između Ministarstva finansija i trezora i Međunarodne finansijske korporacije, za finansiranje projekta generiranja stranih investicija u BiH i Sporazuma između BiH i Španije o saradnji u borbi protiv kriminala, posebno terorizma, nezakonite trgovine drogama i organizovanog kriminala. 

Sjednica Predsjedništva BiH zakazana je za 12.00 sati, a nakon sjednice će biti objavljeno saopštenje za javnost.