Protivno zakonskim propisima
2

Predsjednik Sindikata Granične policije donio badnjak u sjedište GP

Klix.ba
Predsjednik Sindikata Granične policije BiH i visoki policijski službenik Predrag Crnogorac jučer je u sjedište Granične policije u Sarajevu donio badnjak, koji je ostavio na ulazu u zgradu.

Kako saznajemo, Crnogorac za ovakav postupak nije imao odobrenje ni direktora Granične policije Vinka Dumančića ni sindikata na čijem se čelu nalazi.

Ovakav postupak izazvao je tenzije među uposlenicima Granične policije BiH, od kojih neki smatraju da je ovaj čin povezan s 9. januarom, danom kada se obilježava godišnjica postojanja bh. entiteta Republika Srpska. Crnogorac, naime, badnjak nije donio na Badnji dan ili Božić, već uoči 9. januara.

Ovakav slučaj nikada ranije nije zabilježen u zgradi Granične policije, u kojoj rade pripadnici sve tri najbrojnije konfesije u našoj zemlji.

Postupak Crnogorca je i protiv zakona, jer prema Zakonu o policijskim službenicima BiH, njima nije dozvoljeno iskazivanje političkih i vjerskih uvjerenja.

Fotograf portala Klix.ba pokušao je snimiti badnjak na ulazu u zgradu GP, ali mu to policajci na straži nisu dozvolili rekavši da je za to potrebna dozvola direktora.