BiH
13

Predsjednik SGV-a Miladin Vidaković o Izetbegovićevoj posjeti Kazanima: Ovo je čin istine i pomirenja

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Miladin Viadaković, predsjednik Srpskog građanskog vijeća - Pokret za ravnopravnost, kazao je da je obradovan posjetom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Kazanima, mjestu stradanja sarajevskih Srba.

"Posebno smo obradovani činjenicom da je na Kazane došao predsjedavajući Predsjedništva BiH i čovjek koji je neprikosnoveni lider Bošnjaka", kazao je Vidaković.

On dodaje da se radi o jednom činu koji predstavlja veliki doprinos pomirenju, zajedničkom životu, toleranciji i svemu što je ovom narodu, gradu i BiH potrebno.

"Ovo je jedan čin istine, ne samo ovo na Kazanima, već sve ono što se dešava na stratištima širom BiH. Ovdje se dolazi godinama i mi smo među organizatorima. Nastojimo da se ovo mjesto obilježi, izgradi prigodan put, podigne spomen-ploča gdje bi bila upisana imena stradalih", rekao je Vidaković uz napomenu da još nisu poznata sva imena stradalih.

Prema Vidakovićevom mišljenju, koji je danas bio u Izetbegovićevoj pratnji, suština je da se radi o nevinim žrtvama koje su živjele u Sarajevu, željele nastaviti živjeti zajedno s komšijama Bošnjacima i Hrvatima i nisu se odazvali Karadžićevom pozivu da ruše grad.