BiH
95

Predsjednik Hrvatskog sabora odbio da se obrati jer u NSRS nije bilo zastave Hrvatske

Klix.ba
Foto: AA
Foto: AA
Predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner odbio je da se obrati novinarima nakon sastanka sa delegacijom Narodne skupštine Republike Srpske, jer iza govornice u ovoj instituciji nije bilo zastave Republike Hrvatske. Iz Narodne skupštine RS-a kazali su kako u ovoj instituciji nije protokolarna praksa da se tokom konferencija ističu zastave drugih država.

Služba Narodne skupštine Republike Srpske naglašava da je ustaljena praksa Protokola Narodne skupštine Republike Srpske da se tokom press konferencija u Pres holu parlamenta ne ističu zastave zemlje iz koje dolaze gosti u službenu posjetu parlamentu.   "Ni sastanak s delegacijom Sabora Republike Hrvatske nije bio izuzetak u tom smislu. Ne želimo da ta okolnost, na koju su reagovali neki od članova delegacije Hrvatskog sabora, naruši vrlo srdačnu i konstruktivnu atmosferu u kojoj je održan sastanak između predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera i potpredsjednice Narodne skupštine Republike Srpske Željke Stojičić", stoji u saopćenju.

Podsjećamo, Reiner je nakon sastanka sa Stojičić stao za govornicu, ali je nakon upozorenja članova svog tima da nema zastave Hrvatske, izjavio da se ne može obratiti jer nije uobičajeno da se obraća sa mjesta na kojem je samo zastava domaćina.