BiH
0

Predsjednik HDZ-a 1990 razgovarao s američkim veleposlanikom

FENA
Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić razgovarao je danas s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Charlesom Englishom o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ureda za informiranje te stranke.

Tom prigodom sudionici su se složili da je cjelovitost Bosne i Hercegovine neupitna i da je to aksiom od koga treba početi sve pregovore o budućnosti naše zemlje.

Tijekom susreta konstatirano je također da je Daytonski mirovni sporazum osigurao temelje kako bi se u miru gradila BiH, ali da taj sporazum nije dao rješenje za budućnost BiH.

Sudionici sastanka smatraju da je u BiH nužna ustavna reforma kako bi postala normalna i funkcionalna država i time odgovorila zahtjevima 21. stoljeća i integracijama kojima teži, prvenstveno u Europsku uniju i NATO.

Potrebno je postići konsenzus oko postojećih rješenja u Vijeću ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH, kazao je Ljubić te dodao da političkim čimbenicima treba dati vremena za dogovor i to imajući pred sobom cilj, potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, a što bi olakšao rješavanje i ostalih pitanja koja stoje pred BiH.