BiH
0

Predsjednik Evropske komisije Barroso danas sa članovima Predsjedništva BiH

SRNA
José Manuel Barroso (Foto: AP)
José Manuel Barroso (Foto: AP)
Predsjednik Evropske komisije José Manuel Barroso razgovarat će danas u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH o ključnim pitanjima u kontekstu odnosa BiH - EU, te reformama koje se moraju provesti na putu evropskih integracija.

Tokom jednodnevne posjete BiH, Barroso će se obratiti domaćim učesnicima "Parlamenta za Evropu", inicijativi koja okuplja predstavnike i stručnjake EU zajedno sa parlamentarcima iz BiH da bi razgovarali o kreiranju evropske politike i najefikasnijim načinima ispunjavanja zahtjeva za pristupanje EU.

Barroso će biti u pratnji komesara za proširenje i evropsku politiku susjedstva Štefana Filea, zamjenika generalnog direktora Generalne direkcije Evropske komisije za proširenje Stefana Sanina i izvršnog direktora za Evropu i centralnu Aziju pri zajedničkoj Službi inostranih poslova EU Miroslava Lajčaka, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.
	
Nakon Sarajeva, Barroso će otputovati u Podgoricu, gdje će razgovarati sa premijerom i predsjednikom Crne Gore Igorom Lukšićem i Filipom Vujanovićem.