BiH
0

Predsjedavajući predsjedništva BiH Željko Komšić u Bihaću

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je boravio u radnoj posjeti općini Bihać. On se sastao sa općinskim načelnikom Hamdijom Lipovačom, a razgovaralo se o aktuelnoj situaciji u ovoj općini, te odnosu Vlade Federacije BiH prema Bihaću, ali i USK-u.

Lokalna vlast Bihaća nije zadovoljna tretmanom Federalne vlade prema ovom kraju, naročito kada se radi o izgradnji novih i sanaciji postojećih cesta, koje bi povezivale USK sa Sarajevom, kazao je, između ostalog, Lipovača.

U nastavku on je zatražio pomoć predsjedavajućeg Komšića za moguću plinofikaciju ovog kraja iz Republike Hrvatske, koja je zainteresirana za prodaju plina stanovništvu USK-a.

Predsjedavajući Komšić je kazao da ne zna šta je razlog maćehinskog odnosa Federalne vlade prema Bihaću i ovom kraju, ali je, između ostalog, obećao pri prvom susretu sa predsjednikom Hrvatske, Stjepanom Mesićem, razgovarati o mogućoj plinofikaciji ovog kraja.

Sem toga, obećao je pomoć i za završetak rekonstrukcije Gimnazije u Bihaću, čiji su učenici i ove školske godine podstanari u bihaćkom Domu zdravlja, jer nedostaje sredstava za završetak rekonstrukcije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić nakon toga svečano je otvorio Peti međunarodni ekološki sajam "EKO BIS 2007.", te prisustvovao otvorenju IV Sportskih igara RVI-a BiH, koje se ove godine održavaju u Bihaću, a čiji je generalni pokrovitelj.