Predsjednikov blog
0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH zabrinut zbog Mostara i zahtjeva UNESCO-a

Sarajevo-x.com
Prvi radni dan ove sedmice predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zabilježio je i na svom blogu, kojeg je do danas posjetilo 42.000 ljudi.

Komšić je u prvom ovosedmičnom postu odgovarao na pitanja posjetitelja njegovog bloga o jednom predsjedniku u BiH, o Mostaru i UNESCO-u, bosanskim piramidama, uvezenim proizvodima, bh. dijaspori i naravno o budžetu Bosne i Hercegovine. Predsjedavajući je naročito zabrinut situacijom u vezi s Mostarom i zahtjevom UNESCO-a.

"Izuzetno me zabrinjava situacija oko Mostara i zahtjeva UNESCO-a. Mislim da smo tom problemu pristupili na naš standardni način..."Lako ćemo". Zaboravili smo da mi ne trebamo UNESCO-u nego on nama, te da UNESCO postavlja precizne uslove i zahtjeve da se nešto uradi ili ne uradi. Ja sam sa ovim problemom upoznat skoro godinu dana, a Predsjedništvo BiH je na sve načine pokušalo pomoći da se to riješi. Mogu samo reći da je ključ njegovog rješenja u vlastima grada Mostara odnosno strankama koje čine tu vlast", ističe na svom blogu Željko Komšić.

Željko Komšić je odgovarao i na pitanja o FK Željezničaru, čiji je i navijač, te o muzici koju sluša.

"Što se tiče muzike, u mladim danima sam najviše slušao Hard Rock, blues a od grupa Pink Floyd, Deep Purple ali i Beatles i Rolling Stones. Sada najviše slušam blues, ali i Alish-u Keys, Robbie Williams-a, U2 a najdraža trenutno mi je pjesma Feel od Robbie Williams-a. Od domaćih, kada imam vremena, obično slušam Gibonija, Letu Štuke i Edu Majku, ali i Željka Joksimovića", napisao je Predsjedavajući.

Blog Željka Komšića, koji je otvoren 23. januara, i dalje privlači pažnju bh. javnosti. Do danas ga je posjetilo više od 42.000 ljudi.

Cijeli post predsjedavajućeg Predsjedništva BiH čitajte na zeljkokomsic.blogger.ba.