BiH
0

Predsjedavajući BiH Željko Komšić će prisustvovat komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Srebrenici

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi njegovog kabineta prisustvovat će komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Srebrenici 11. jula u Potočarima, saopćeno je iz Komšićevog kabineta.

Predsjedavajući Komšić, koji će od ranih jutarnjih sati boraviti u Srebrenici, obići će memorijalnu sobu u tvornici akumulatora, novootkrivene masovne grobnice koje se nalaze u neposrednoj blizini Memorijalnog centra i susresti se sa srebreničkim majkama.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić odat će počast žrtvama genocida u svoje i uime najviših državnih institucija u BiH, ali s obzirom na bol njihovih porodica te zbog svega što se dogodilo u Srebrenici, predsjedavajući Komšić neće držati nikakav govor.

"Ovo nije ni mjesto ni vrijeme, niti je moralno da političari ovdje drže bilo kakve govore. U Potočare dolazim i kao predsjedavajući Predsjedništva BiH, ali i kao običan čovjek da odam posljednju počast mojim saborcima i nevinim žrtvama. Ovdje je svaka riječ suvišna", poručuje Komšić.