BiH
556

Predrag Kojović: Vladajuća koalicija ne može voditi BiH u Evropsku uniju

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović reagovao je na nastavak blokada funkcionisanja vlasti na državnom i entitetskom nivou, te je zatražio da političke opcije koje su imale volju da postignu dogovor kada se vršila raspodjela pozicija i novca iz javne kase, sada preuzmu odgovornost za promašenu politiku.

"Nema više nikakve sumnje da sadašnja vladajuća koalicija neće i ne može voditi Bosnu i Hercegovinu u Evropsku uniju. Nisu se u stanju dogovoriti koliko nas ima, premda su potrošili 50 miliona da nas prebroje, mjesecima bezuspješno dogovaraju navodno već usvojeni mehanizam koordinacije i tek su prije par dana otkrili da je potrebno s Hrvatskom dogovoriti novi režim trgovinskih odnosa. To je onaj dio koji je sada priroritet", kazao je Kojović.

Kojović je naglasio da je aktuelna valst također odgovorna i za političku krizu u Mostaru, brojne diskriminacije građana po svim osnovama, odlazak mladih iz zemlje i još mnogo toga.

"Glasanje za partije koje su sada na vlasti glogov je kolac u budućnost ove zemlje, a mozda i u njen međunarodni subjektivitet", istakao je Kojović.

"Apelujem na građane i građanke BiH da svojim glasovima u oktobru daju Bosni i Hercegovini šansu, a ona je jedino moguća izborom novih ljudi i politika koje se ne zasnivaju na stalnom recikliranju ratnohuškačke retorike nego na viziji moderne građanske evropske BiH", zaključio je Kojović.