BiH
0

Predloženo puno amandmana na Prijedlog zakona o sportu u BiH

FENA
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH se danas nije izjašnjavala o Prijedlogu zakona o sportu u BiH koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Predsjedavajući Komisije Šefik Džaferović je nakon sjednice kazao za Agenciju Fena da je stiglo puno amandmana na prijedlog ovog zakona te da je odlučeno da on bude razmatran na sjednici Komisije 2. oktobra, dok se razmotre svi amandmani, a stiglo ih je više od 30.

Komisija je podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH te utvrdila ustavni osnov za Prijedlog zakona o internoj reviziji u institucijama BiH.

Prema Džaferovićevim riječima, Komisija je dobila i pismo Upravnog odbora BHT1 u vezi s mandatom jednog člana Upravnog odbora koji je bio imenovan na godinu dana.

"Oni su od nas tražili mišljenje kad se smatra da je istekao mandat, da li Upravni odbor može raditi s tri člana. Mi nismo tijelo koje daje odgovore na pojedinačna pitanja koja se tiču primjene zakona, to nije mandat ove komisije. Međutim, budući da već ističe ili je istekao mandat jednom članu Upravnog odbora, a da imenovanje vrši Parlamentarna skupština BiH, mi smo o tom pismu upoznali Kolegij Predstavničkog doma i predlažemo Kolegiju da uradi dio posla iz svoje nadležnosti“, kazao je Džaferović.