Tužilaštvo BiH
0

Predložen pritvor za tri osobe zbog prometa drogama

Sarajevo-x.com
Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za tri osobe, osumnjičene za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga iz članka 195. KZ BiH.

Osumnjičeni su: Mihaljević Mato, rođen 01.08.1987. godine u Sarajevu, nastanjen u Kiseljaku, ranije osuđivan, državljanin BiH i R Hrvatske, Mihaljević Petar, zvani Ćibo, rođen 20.12.1988. godine u Sarajevu, nastanjen u Kiseljaku, državljanin BiH i R Hrvatske i Budimir Krunoslav, zvani Kruno, rođen 09.04.1987. godine u Žepču, nastanjen u Hrvatskoj Dubici, Republika Hrvatska, državljanin R Hrvatske.

Pod istragom su Tužilaštva BiH, a osumnjičeni su da su, Mihaljević Mato i Mihaljević Petar, u prethodnom dogovoru sa Budimir Krunoslavom, dana 26.08.2010. godine, u PMV marke VW Golf, u skrivenim mjestima u automobilu, dovezli u Kozarsku Dubicu oko 10,5 kilograma opojne droge marihuana, te se u pograničnom pojasu sastali sa Budimir Krunoslavom, koji je trebao organizovati dalji transport ove opojne droge u Republiku Hrvatsku, pri čemu su otkriveni i pripadnici Granične policije BiH su ih lišili slobode.

Tužlac Tužilaštva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za navedene osumnjičene iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. tačka a) ZKP BiH, odnosno zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih, s obzirom da sva trojica osumnjičenih, posjeduju državljanstvo Republike Hrvatske, te bi bjegom iz BiH, postali nedostupni pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Prijedlog za određivanje pritvora je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.