BiH
2

Predizborni skup SDA u Zavidovićima: BiH je dio Evrope

FENA
Na gradskom trgu u Zavidovićima danas je održan predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA).

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je da SDA ima tri prioriteta očuvanje cjelovitosti BiH, jačanje državnih institucija, te ekonomski razvoj i zapošljavanje, saopćila je SDA.

"To je prvo na čemu ćemo raditi naredne četiri godine. Zaposliti mlade ljude i napuniti budžete. Moramo otvarati barem 10.000 radnih mjesta godišnje", naglasio je Izetbegović.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH Šefik Džaferović je rekao da je BiH dio Evrope i da mora postati dio evropskih institucija.

"Za nas nema dileme. Hoćemo Evropsku uniju i NATO, ali hoćemo i dobre regionalne odnose", istakao je Džaferović.

Ibrahim Šišić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH, pozvao je prisutne da glasaju za SDA i Bakira Izetbegovića.

"Vjerujte Bakiru Izetbegoviću, jer je to čovjek koji ima čvrst stav, koji ima ogromno političko iskustvo i čovjeku iza kojeg stoji velika stranka", naglasio je Šišić.

Predsjednik Općinskog odbora SDA Zavidovići Suad Omerašević rekao je da se loša ustavna rješenja u BiH mogu prevazići jedinstvom i dijalogom s drugim narodima u BiH.

"SDA to može uraditi. Mi imamo kadrove koji mogu ispuniti obećano i napisano", kazao je Omerašević, prenosi Služba za odnose s javnošću SDA.