BiH
73

Predizborni skup SDA: Stranka je ispunila sve historijske zadaće u BiH

FENA
Na prepunom trgu u Jelahu večeras je održan centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA), na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je da Tešanj i Jelah prednjače u ekonomskoj obnovi i zapošljavanju ljudi.

"Privrednici u Tešnju i Jelahu prave jedno malo čudo“, kazao je Izetbegović.

Istakao je da će pobjeda SDA na predstojećim izborima biti rezultat rada ove stranke, ali i nerada onih koji su trenutno na vlasti. Naglasio je da je SDA otvorila demokratske procese u BiH, vratila Bošnjacima ime, samopouzdanje, učinila ih političkim faktorom, organizovala Armiju BiH, napravila mir i reforme, te bila predvodnik u vremenima kada je BiH unapređivala industriju.

"Svaku historijsku zadaću koju je preuzela, SDA je i ispunila. Naši kadrovi su učili posao od dva politička velemajstora, Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića“, kazao je Izetbegović i dodao da kad god je bila jaka SDA, bila je jaka i BiH.

On je istakao i tri prioriteta u budućem radu SDA koji se odnose na očuvanje teritorijalnog integriteta BiH, jačanje države BiH i zapošljavanje ljudi.

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić istakao je da ova općina nakon dvije godine njegovog mandata ima 1.000 radnih mjesta više.

"Ulagali smo u poduzetničke zone i ostvarili nove investicije“, kazao je Huskić, dodavši da iza ovog uspjeha stoji politika pouzdanog razvoja, odnosno SDA.

Naglasio je da će SDA nakon oktobarskih izbora biti najjači politički faktor u BiH.

Mirsad Hadžić, kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, pozvao je mlade da se aktivno uključe u političke aktivnosti i utiču na svoju budućnost.

"Zeleni val je krenuo iz Banovića i ozelenio je Kakanj, Živinice... Večeras je u Jelahu i proći će kroz cijelu BiH“, kazao je Hadžić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.