BiH
300

Predizborni skup SDA na Dobrinji: Osigurat ćemo ekonomski oporavak BiH

FENA
U organizaciji Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Novi Grad Sarajevo u sarajevskom naselju Dobrinja upriličen je predizborni skup na kojem su se okupljenim članovima i simpatizerima stranke te građanima predstavili kandidati ove stranke za predstojeće oktobarske opće izbore.

Kandidati su pozvali građane ove općine da glasaju za njih kako bi SDA na ovim izborima ostvarila pobjedu te su najavili da ovaj put SDA neće biti predmet trgovine kada je u pitanju formiranje vlasti na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou.

Potpredsjednik SDA i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić kazao je u obraćanju okupljenima da je najlakše biti Bošnjak u Sarajevu, ali da je tokom obilaska gradova BiH vidio da se brojni Bošnjaci dižu kako bi dali doprinos jedinstvu i ostvarenju dobrih izbornih rezultata SDA.

Podvukao je da je strateški cilj SDA uvijek ostao isti, a to je ulazak BiH u Evropsku uniju i NATO savez, dodajući da su druge stranke u protekle četiri godine izigrale Bošnjake jer se Bošnjacima u Konjević Polju i Vrbanjcima nameće da govore jezikom kojim ne žele, a Sarajlijama se nudi krst na Zlatištu.

"Samo jedinstveni možemo graditi budućnost. Stajat ćemo na braniku države i osigurati ekonomski oporavak BiH, a to može jedino jedinstvena partija kakva je SDA", zaključio je Sarajlić.

Kandidat SDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Safet Kešo je istaknuo da SDA ne plaši svoje političke rivale svojim okupljanjem nego da se oni plaše svog neznanja, dodajući da je SDA najpouzdanija i najjača politička snaga koja ima već dugu tradiciju.

"Što nas više napadaju mi smo sve jači, a to možemo zahvaliti mudrošću našeg naroda koji uspijeva prepoznati pravu političku snagu u svim opcijama koje im se nude", kazao je Kešo.

Federalni ministar energije, industrije i rudarstva Erdal Trhulj i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić prezentirali su građanima rezultate ostvarene u proteklim godinama na pozicijama koje obnašaju najavljujući da će ukoliko ova partija ostvari dobre rezultate na oktobarskim izborima nastaviti raditi za dobrobit države i građana BiH.

Kandidati su pozvali građane da daju podršku SDA na ovogodišnjim općim izborima zakazanim za 12. oktobra, najavljujući da će se SDA boriti za bolju budućnost države i njenih građana.