BiH
1

Predizborni skup SBiH u Jajcu

Klix.ba
U sklopu predizborne kampanje Stranke za Bosnu i Hercegovinu danas je u velikoj sali Općine Jajce održan Centralni predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Svojim prisustvom skup su uveličali predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić, te proslavljeni prvoborac i general Armije Bosne i Hercegovine Atif Dudaković.

Pred brojnim auditorijem, građanima i simpatizerima Stranke za BiH predstavljeni su kandidati Stranke za BiH za Općinsko vijeće Jajce i prezentirana Razvojna strategija Općine Jajce za naredne četiti godine.

Govoreći o planovima izgradnje i unapređenja života Općine Jajce i njenih građana, nosilac liste Stranke za BiH za Općinsko vijeće Jajce dr. Mensur Krpo se osvrnuo na prirodna bogatstva i prednosti kojima su Općina i Grad Jajce obilato darovani poput rijeka Vrbas i Plive sa svojim prelijepim jezerima i neizostavnim vodopadom, te istaknuvši brojna kuturno historijska naslijeđa ovoga grada, arheološka nalazišta (Stari grad, Omer-begova kuća, crkva sv. Marije, Katakombe, Hram Mitrasa itd ) koja svjedoče o značaju grada Jajca u historiji države Bosne i Hercegovine, podsjetio da upravo ove pretpostavke čine ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u cijelom svijetu jedinstven turistički potencijal koji bi trebalo i moralo iskoristiti na mnogo efikasniji i transparentniji način, te tako doprinijeti da Jajce postane jedna od najrazvijenijih općina u Bosni i Hercegovini, a građani Jajca predvodnici evropske kulturne zajednice.

Na oduševljenje prisutnih skupu se obratio i predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić koji je pored ostalog istakao da je Stranka za Bosnu i Hercegovinu u prethodnom periodu uspješno obnašala vlast u savezu sa SDA, ali da Stranka za BiH nikada nije podržavala niti će to činiti u budućnosti nikakve Prudske, Banjalučke i slične ideje.

Također, istakao je da nakon Odluke Ustavnog suda BiH više neće biti dnevnog političarenja "šestorki", "sedmorki", nego da će se sve odluke i Zakon o državnoj imovini donositi u Parlamentarnoj Skupštini BiH.

Jerlagić je na kraju svog govora poručio građanima Jajca da Stranka za Bosnu i Hercegovinu želi vratiti značaj komšije u naše živote. Vi ste naše komšije i vijećnici Stranke za BiH će biti vaš servis. Ko ne bude vaš servis, tražite da podnese ostavku, naglasio je Jerlagić.

Istakao je da Stranka za BiH neće predviđati budućnost građanima Jajca, nego će im je omogućavati, uz gromoglasan aplauz svoje obraćanje na skupu u Jajcu završio je Predsjednik SBiH, nacodi se u saopćenju ove stranke.