Sarajevo
10

Predizborni skup SBiH u Butmiru

Klix.ba
Pred više od šest stotina prisutnih građana Butmira, sinoć je održan predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu Ilidža.

U pobjedničkoj atmosferi, koju su obilježavali zastave i transparenti sa stranačkim simbolima, predstavljeni su kandidat SBiH za načelnika općine Senahid Godinjak i kandidati za Općinsko vijeće Ilidža.

U vrlo nadahnutom govoru Godinjak je građanima Butmira rekao da je spreman prihvatiti rizik, sučeliti se sa ozbiljnim izazovima, bez izgovora i prazne priče preuzeti odgovornost i obezbijediti, kako šanse za mlade, tako i sigurnost za starije. Uz toleranciju, privrženost konstruktivnoj saradnji sa svima koji je predlažu ili žele, i odbacivanje pristupa da svako čuva rješenja za sebe, računajući na konkurentsku prednost, Ilidža može postati jako ekonomsko, obrazovno i kulturno središte, navodi se u saopćenju ove stranke.

Nosilac liste SBIH za OV Ilidža Mirsad Hošić je rekao da pred Općinskim vijećem Ilidža predstoji niz poslova koje treba rješavati, a kandidati SBiH su spremni ponuditi vrlo konstruktivne prijedloge i načine rješavanja, samo čekaju svoju šansu.

Esnar Šehović, kandidat SBiH za OV Ilidža je rekao da se često u izbornim kampanjima čuju optužbe političkih neistomišljenika, dok kandidati SBiH govore uvijek o konkretnim problemima i konkretnim prijedlozima za njihovo rješavanje. Zato je izrazio opravdanu nadu da će za sve ono, što je kao potrebu rješavanja u Ilidži naveo, imati priliku da inicira rješenja ili učestvuje u rješavanju.

Skup je pozdravio i dobrodošlicu svim prisutnim izrazio Omer Vatrić, predsjednik KV SBiH Sarajevskog kantona i poslanik u PD Federalnog parlamenta. Citirajući M. Luthera Kinga da je uvijek pravo vrijeme da se učine prave stvari, Vatrić je pitao građane misle li da su tamo gdje su željeli biti, te pozvao prisutne da odluče kakvu općinu žele : "Želite li načelnika koji ima odgovornost i općinu koja ima prosperitet, Godinjak je vaš pravi izbor ", poručio je na kraju izlaganja Vatrić, navodi se u saopćenju.