BiH
22

Predizborni skup: Ovacije za SBiH u Zenici

Klix.ba
Završni predizborni skup Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Zenici, održan sinoć u prepunoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, pokazao je svu silinu snage, principijelnosti i dostojanstva Stranke za Bosnu i Hercegovinu i stvorio uvjerenje prisutnih da Zenica može biti stabilna i dobro organizovana lokalna zajednica i mjesto ugodnog i kvalitetnog življenja njenih građana, navodi se u saopćenju ove stranke.

Svečanost je nakon intoniranja himne BiH, i odavanjem počasti onima koji su pali u odbrani Bosne i Hercegovine , započela čitanjem teksta iz proglasa Mladih SBiH posvećen godišnjici Povelje Kulina bana, a nakon toga skupu su se obratili kandidati za Općinsko vijeće Zenica Mujo Garanović, Lejla Čajlaković i aktuelni vijećnik Suljo Čolaković.

Skup je pozdravio i prisutnima se obratio i nosilac liste SBiH za Općinsko vijeće Zenica, i aktuelni vijećnik Nebojša Nikolić. Nikolić je naglasio da je, obilazeći sve mjesne zajednice na području zeničke općine i obrazlažući program rješavanja problema općine Zenica putem općinskog vijeća, stekao uvjerenje da ljudi na terenu najviše vjeruju Stranci za Bosnu i Hercegovinu i njenim kadrovima. Kao dosadašnji predsjedavajući OV Zenica itekako je bio angažiran na krupnim zadacima i smatra da su mu iskustvo i dosadašnji pošten, odgovoran i transparentan rad najbolja preporuka na izborima

Srčano dočekan i propraćen pljeskom, prisutnima se obrato general Atif Dudaković. Dudaković je rekao da je borba za ljepšu sutrašnjicu u Bosni i Hercegovini trajan zadatak, a da Stranka za Bosnu i Hercegovinu ustrajnom i principijelnom politikom uz ogromnu dozu odgovornosti godinama obavlja taj zadatak sa najvećim mogućim uspjehom.

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić je tokom svog izlaganja, prožetog emotivnim nabojem i energičnošću, i u više navrata prekidanim ovacijama rekao da je Stranka za Bosnu i Hercegovinu snaga kojoj građani vjeruju. Podsjetio je Zeničane da upravo dr. Silajdžić nije dozvolio nestanak Željezare i da je omogućio njen rad i zbrinjavanje 4.000 zaposlenih. Strategija kojom se SBiH bori za izgradnju novih firmi i oživljavanje postojećih je strategija za opstanak, a ne za nestanak.

Poručujući prisutnima da Stranka za Bosnu i Hercegovinu Zeničanima , kao i svim građanima Bosne i Hercegovine neće budućnost predviđati, nego i će im je omogućavati, - cijela dvorana Pozorišta je dočekala poruku stojeći i skandirajući pozdravila Jerlagićevo obraćanje, navodi se u saopćenju ove stranke.