BiH
18

Predizborni radovi u Sarajevu ne jenjavaju: Jutarnje gužve u Buća Potoku

Piše: E.S.H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Rekonstrukcija ulice Adema Buće u sarajevskom naselju Buća Potok je počela prošle godine. Do sada je urađeno oko dva kilometra saobraćajnice i rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne mreže. Trenutno se izvode radovi na ulazu u ulicu na dužini od 400 metara.

Kako nam je rekla Alma Zilić iz Direkcije za ceste Kantona Sarajevo, u čijoj nadležnosti su radovi u ovoj ulici, kada se krenulo sa radovima, uvidjelo se da je potrebno uraditi i zamjenu vodovodnih i kanalizacionih cijevi.

"Preduzeće Vodovod i kanalizacija je pristupilo rekonstrukciju mreže, a finansijska sredstva je obezbijedila Općina Novi Grad. Mi smo se prilagodili i nastavili raditi rekonstrukciju saobraćajnice", kazala nam je Alma Zilić.

Trenutno se izvode radovi od raskrsnice Drinske, ulice Safeta Zajke i ulice Adema Buće) do parkinga kod preduzeća "Zrak", trasa u dužini oko 400 metara. Završetkom ovih radova ulica Adema Buče će biti kompletno rekonstruisana.

U vrijeme jutarnje špice na ovom dijelu općine Novi Grad se dešavaju gužve. Zbog radova i većeg broja građevinskih mašina kojima se izvode radovi u dijelu ulice gdje se izvode radovi saobraćaj se odvija usporeno.

Općina Novi Grad je finansirala rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, a rekonstrukciju saobraćajnice je finansirala Direkcija za ceste Kantona Sarajevo.

Zilić je najavila i radove na šestoj Transferzali. Projekat "Kružni tok na šestoj Tranferzali" je planiran za narednu godinu, a podrazumijeva izgradnju kružnog toka ispod podvožnjaka u Buća Potoku.