Barbarić tvrdi da ga je prijavio HDZ
0

Predizborna kampanja u Čitluku: CIK kaznio "Antu Gotovinu"

Piše: E. G.
Zbog ispoljavanja jezika mržnje na izbornim plakatima pod nazivom "Uz Brotnjo u ratu i miru" te korištenja uniforme HVO-a kandidat za načelnika Općine Čitluk Pero Barbarić kažnjen je sa 1.000, a stranka HKDU sa 3.000 KM, saopćeno je iz CIK-a.
Pero Barbarić na plakatima u Čitluku
Pero Barbarić na plakatima u Čitluku
Pero Barbarić Pepi, sudeći prema predizbornim plakatima veliki fan Ante Gotovine, oblijepio je Čitluk fotografijama na kojima je u stilu ovog generala HVO-a. On i aktuelni načelnik Čitluka iz HDZ-a Ivo Jerkić su jedini kandidati za poziciju prvog čovjeka u tom gradu, pa borba preko medija za svaki glas traje već mjesecima.

Barbarić tvrdi da su ga upravo HDZ i sadašnji načelnik Jerkić prijavili Centralnoj izbornoj komisiji BiH zbog širenja jezika mržnje i fotografisanja u uniformi HVO-a.

Ante Gotovina
Ante Gotovina
Kandidat HKDU-a je u saopćenju za javnost naveo niz zamjerki na račun svog rivala, ali negirao i mnoštvo optužbi na svoj račun.

"Ni to im nije bilo dovoljno (HDZ-u op. a.) pa su me moji tužitelji prijavili CIK-u da moja fotografija na kojoj se nalazim u legalnoj hrvatskoj uniformi bez oružja, potiče tobože Brotnjake na mržnju, nadajući se pri tome da će mi CIK zabraniti kandidaturu za načelnika. Ne smeta njima, dragi Brotnjaci, Pero Barbarić Pepi nego njima smeta slobodan i ponosan hrvatski vojnik i čovjek", naveo je Barbarić u saopćenju.

Pepi je odluku CIK-a dobio danas, pa je odmah angažirao radnike koji hodaju po Čitluku i skidaju sporne plakate. Dok njegov rival ima 24 sata da ukloni svaki plakat na kojem je u uniformi HVO-a, Jerkić je slavio u jednom lokalnom restoranu, uz muziku uživo gdje mu pjeva Mate Bulić, tvrdi naš izvor iz ovog grada. Navodno ni ostali gosti nisu bili zapostavljeni, jer je Jerkić častio cijelu kafanu.