Posvećeni gledateljima
0

Predizborna kampanja na TV1 bez govora mržnje

Klix.ba
U našoj zemlji danas je i zvanično počela jednomjesečna predizborna kampanja za lokalne izbore koji će se održati 7. oktobra.

Tim povodom, iz ove medijske kuće svoje su gledatelje obavijestili o sljedećem:

TV1 u toku izborne kampanje neće emitirati izborne hronike niti će u svojim informativnim emisijama prenositi govor mržnje sa izbornih skupova i pojedinačnih istupa političkih subjekata, kao ni personalne verbalne ratove političara i stranaka. TV1, osim plaćenih oglasa, neće emitirati specijalne emisije.

"Naša kuća se obavezuje da ćete u našem programu moći gledati tok izborne kampanje u potpuno tolerantnoj i dostojanstvenoj atmosferi, u duhu fer nadmetanja u svim naprednim idejama i stavovima. U našem programu gledat ćete kulturu dijaloga, poštovanje drugog i drugačijeg stava, i svega onoga na što su se političke stranke same obavezale stavljanjem svog potpisa na Kodeks ponašanja u predizbornoj kampanji. A u slučaju njegovog kršenja ćemo izvještavati i to sve u cilju objektivnog informisanja građana", navode iz TV1.

I dok će, kako dalje navode, medijski prostor u BiH biti zagušen informacijama vezanim za predizbornu kampanju, TV1 gledateljima donosi pet novih serijskih ostvarenja i zanimljive sadržaje u devet formata domaće produkcije.

"Već od naredne sedmice emitujemo talk show Ja biram goste, od 16. septembra biznis magazin Kapital, od 23. septembra magazin za žene TVJedna, a u oktobru starta i talk show Petkom sa Nikolinom Veljović. TV1 u novoj sezoni, u septembru, uvodi i nove formate domaće produkcije: magazin S druge strane sa Slobodanom Vaskovićem, TV1 specijal sa Sanjinom Bećiragićem, talk show Dobar, loš, zao sa Mariom Vrankićem, novu dnevnu emisiju zabavnog karatera, kao i specijalnu emisiju posvećanu kuhanju i gurmanima", saopćeno je iz TV1.

TV1