BiH
0

Predat stan udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH"

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je predala stan Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH", koji je Grad Sarajevo kupio za smještaj roditelja iz drugih krajeva BiH čija se djeca liječe na sarajevskoj Pedijatriji.

Stan se nalazi u naselju Koševo-Vrtovi sunca, u stambenom nizu "E", ulaz 1, stan 1. Radi se o trosobnom stanu, veličine oko 74 kvadrata, čija ukupna cijena iznosi 251.498 KM, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

"Kao što sam i obećala, Grad Sarajevo je osigurao stan za smještaj roditelja iz drugih krajeva BiH čija se djeca liječe na sarajevskoj Pedijatriji. Vodili smo računa da ovaj stan bude smješten u blizini Klinike što će biti od velike pomoći majkama, jer im je problem smještaja predstavljao dodatno opterećenje", istakla je gradonačelnica Borovac, te dodala da Grad Sarajevo kao vlasnik daje stan Udruženju na korištenje na pet godina bez naknade.

Uime majki i njihove djece, Kerima Derviškadić, zamjenica predsjednika Udruženja zahvalila je Gradu Sarajevu, a posebno gradonačelnici Borovac koja je održala obećanje dato na 3. Regionalnom kongresu udruženja za pomoć djeci oboljeloj i liječenoj od malignih oboljenja, održanom u junu prošle godine u Sarajevu.

"Ovaj izuzetan poklon Grada bit će od velike koristi i Udruženju i majkama oboljele djece. Zahvalni smo i velikom broju sponzora koji su spremni opremiti stan", istakla je Derviškadić, te dodala da će u stanu dnevno boraviti najmanje četiri majke sa četiri djeteta.