Lagumdžija u Sanskom Mostu
0

"Prazne prijetnje i obećanja nisu napravili ni autoput ni radna mjesta"

Sarajevo-x.com
Na današnjem skupu SDP-a u Sanskom mostu, predsjednik SDP-a, dr. Zlatko Lagumdžija, je izjavio da bi vlastodršci imali veće šanse na izborima da su, umjesto praznih prijetnji i obećanja, protekle četiri godine energiju utrošili u stvaranje radnih mjesta i izgradnju autoputeva, sapoćeno je iz SDP-a.

"Zadnje četiri godine se pokazalo da smijurija od takvih prijetnji ne gradi autoputeve, niti podiže standard života građana. Građani 3. oktobra biraju da li žele još četiri godine prijetnji i straha ili hoće da se država konačno počne baviti potrebama običnog čovjeka".

 Kandidat za člana Predsjedništva BiH ispred SDP-a, Željko Komšić, rekao je okupljenim građanima: kako je podrška SDP-u podrška Željku Komšiću.

"Zato tražim od vas da podržite SDP-ov program za pravljenje države po mjeri svih Bosanaca i Hercegovaca."

 Također, Komšić je naglasio da "svi oni koji grade kampanju napadajući SDP i Željka Komšića, pokazuju da nemaju izborni program, cilj, te da ih nije briga za običnog čovjeka kao ni za državu BiH".

 Predsjednik kantonalnog odbora SDP-a USK, dr. Hamdija Lipovača, je rekao da je SDP-ov cilj da ujedini sve progresivne snage iz svih političkih stranaka u USK da bi se od ovog kantona napravila pozitivna priča i zajednica koja je, ne samo geografski, nego i po standardu života najbliža zapadu. 

"Od 3. oktobra Vlada USK će raditi za sve građane kantona i neće, kao do sada, otimati novac od opština i građana USK", kazao je on.