PRO.PR Awards
0

PR stručnjaci iz BiH među najboljima u regiji

Sarajevo-x.com
Dobitnici nagrada
Dobitnici nagrada
PR stručnjaci iz Bosne i Hercegovine, u petak navečer su na gala večeri u hotelu "Habaukuk" u Mariboru, dobili značajno priznanje za svoj profesionalni doprinos u razvoju PR profesije.

Oni su uvršteni među 18 PR eksperata u regiji koji su kroz svoj rad i životno iskustvo ostavili impozantan trag u profesiji odnosa sa javnošću i komunikacija.

PRO.PR Awards nagradu su primili predstavnici iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

Iz Bosne i Hercegovine ovu nagradu je primio prof. dr. Zoran Tomić profesor na Univerzitetu u Mostaru, prof. dr. Mladen Mirosavljević profesor na Univerzitetu u Banja Luci i Amela Odobašić iz Regulatorne agencije za komunikacije. Pored dobitnika iz Bosne i Hercegovine nagradu su dobili i Richard Linning iz Internacionalne asocijacije za odnose sa javnošću (IPRA) i prof.dr. Don W. Stacks sa Univerziteta u Miamiju.

Pored PRO.PR Awards dodijeljene su i specijalne nagrade "Vision Manager" koja je uručena Jože Mermalu predstavniku BTC Cityja. Nagrada "Vision City" ove je godine dodijeljena gradu Mariboru, a istu je preuzela Astrid Bah, dok je nagrada "Vision Project dodijeljena projektu "FIFA World Cup 2022 – Qatar". Zahvalu za ovu nagradu poslao je sekretar pismenim putem.

Posljednji dan konferencije prvi put javno se predstavila Al Jazeera, te su sudionici mogli čuti šta se to zaista krije iza ove televizije, kako je i glasila tema Edina Fočića, saradnika za razvoj poslovanja Al Jazeera Balkans, koji je svoju televizijsku kuću predstavio uz predavanja i kratki film.