BiH
45

PR Arena: Nova znanja i nova prijateljstva za više od 300 studenata iz šest zemalja

Klix.ba
PR Arena International, regionalna konferencija za studente o odnosima sa javnošću, danas je službeno zatvorena u hotelu Holiday.

Više od 300 studenata iz regije imalo je priliku slušati devet predavanja eminentinih stručnjaka iz sfere PR-a, marketinga i medija, a pored toga održana je i panel diskusija o temi Vlada 2.0 u okviru koje se govorilo o komunikaciji vlada sa svojim građanima.

Učesnici panel diskusije bili su ministar nauke, obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo Damir Marjanović, Senka Kurt, glavna i odgovorna urednica RSG radija, Darko Soković, direktor Centra za nove komunikacije Dokukina, Nikolina Spasikova Risteska, PR premijera Vlade republike Makedonije i Tarik Kapetanović, blogger.

Jedan od predavača bio je i Andy McGuffie, glasnogovornik delegacije EU u BiH.

PR menadžerica Kombank Arene Danijela Rakić izrazila je svoje oduševljenje PR Arenom.

"Lijepo je vidjeti studente s područja Balkana kako zajedno uče i razmjenjuju iskustva. Nadam da će ovakav vid druženja postati tradicionalan“, naglasila je Rakić.

PR ARENA International je uspjela u namjeri da okupi studente iz šest država regije koji su imali odličnu priliku za razmjenu kontakata sa kolegama.

Svi učesnici su nakon odslušanih predavanja dobili certifikate o učešću, ali ono vrednije što će ponijeti sa sobom jeste znanje i prijateljstva koja će im sigurno pomoći u nastavku njihovih karijera.