BiH
75

Poznato je gdje se krije Keljmendi, ali treba privoliti tu zemlju da ga uhapsi

Klix.ba
Naser Keljmendi
Naser Keljmendi
Direktor Asocijacije šefova policija zemalja jugoistočne Evrope Zlatko Miletić najavio je novu akciju kojoj je cilj hapšenje Nasera Keljmendija.

Miletić je, gostujući u emisiji Kontekst Al Jazeere Balkans, rekao: "Mi znamo gdje se trenutno nalazi ta osoba i projekt Besa nastavlja se kroz projekt Argos, koji će trajati dvije godine i koji će biti usmjeren upravo na takve poput Nasera Keljmendija".

Na pitanje zašto policija ne hapsi Keljmendija ako postoji međunarodna potjernica i ako je poznato gdje se on nalazi, Miletić je rekao da se prvo mora naći način da se privoli zemlja u kojoj se nalazi da ga uhapsi.

Objasnio je da ne može odgovoriti u kojoj se zemlji Keljmendi nalazi, što je ponovio i kada je upitan da li se on nalazi na Kosovu.

U septembru je Miletić rekao da su policijske agencije u Bosni i Hercegovini i regiji pokušale učiniti sve da uhapse Nasera Keljmendija, osumnjičenog za trgovinu drogom i druga teška krivična djela.

Američke agencije CIA i DEA, koja je specijalizovana za suzbijanje narkotika, tragaju za jednim od vodećih osumnjičenih balkanskih narko bosova.

Keljmendi je državljanin BiH, a nalazi se na crnoj listi američkog State Departmenta.

On je iz Crne Gore prebjegao na Kosovo u vrijeme kada je bh. policija provodila akciju Lutka, u kojoj je 18 osoba osumnjičeno za ubistva, trgovinu drogom i druga teška krivična djela.