BiH
2

Poziv za odabir korisnika pomoći za sanaciju stambenih jedinica oštećenih u poplavama

FENA
Objavljen je novi rok za prijave za sanaciju oštećenja na stambenim jedinicama u okviru Programa EU za oporavak od poplava. Prijave treba predati do 7. oktobra 2014. godine, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Program Evropske unije za oporavak od poplava planira pružiti interventnu pomoć u sanaciji stambenih jedinica u područjima pogođenim poplavama.

Pomoć će uključivati sanaciju oštećenja na stambenim jedinicama u općinama Bijeljina, Šamac, Doboj, Maglaj, Orašje, Odžak, Brčko Distrikt i Domaljevac.

Prijavu na javni poziv mogu podnijeti fizičke osobe odnosno nosioci domaćinstva za porodice. Obrazac za prijavu se može preuzeti u zgradi općine ili u nadležnom centru za socijalni rad.

Prijava mora sadržati sljedeće informacije: prezime, ime oca i ime podnosioca prijave, punu adresi u mjestu prebivališta (selo ili MZ, ulica i broj), JMB, broj CIPS lične karte i od koga je izdata, broj članova porodičnog domaćinstva, spratnost objekta, broj zaposlenih u domaćinstvu i kontakt telefon.

Tražene podatke treba ispisati čitko štampanim slovima. Prijavu potpisuje nosilac domaćinstva i unosi svoje podatke. Javni poziv je otvoren do 7. oktobra 2014. godine, navodi se u saopćenju Delegacije EU u BiH.