Udruženje "Front"
0

Poziv Tužilaštvu i Sudu BiH na hitno zatvaranje kriminalaca

FENA
Udruženje "Front" pozvalo je danas Tužilaštvo i Sud BiH da ažuriraju svoje djelovanje da bi na vrijeme, rješavajući procese i zatvarajući kriminalce poput "Milorada Dodika i njemu slične, poboljšali ličnu sigurnost novinara i ostalih boraca protiv organiziranih kriminalnih grupa kao što su Vijeće ministara BiH, Vlada RS-a i Vlada Federacije BiH".

Ovo je navedeno u saopćenju Udruženja "Front" povodom prijetnji smrću uredniku magazina "60 minuta" Bakiru Hadžiomeroviću.

Posljednje prijetnje smrću Bakiru Hadžiomeroviću samo su dokaz istinitosti svega iznesenoga u emisiji koju uređuje i vodi, ali isto tako i dokaz panike u redovima kriminalaca i njihovih vođa, smatraju u Udruženju.

"S obzirom na dosadašnju praksu obračuna Milorada Dodika i njegove bande s neistomišljenicima, gdje su isti nestajali preko noći u insceniranim ubistvima, potrebno je hitno privesti kraju sve istražne radnje i konačno uhapsiti ovog, ali i ostale kriminalce u BiH, te im suditi za njihove pljačke i ubistva", saopćeno je.

Upozoravaju da ukoliko Sud i Tužilaštvo BiH hitno ne urade nešto o ovom pitanju, može se očekivati da se ovakve prijetnje počnu provoditi u djelo i to pod pokroviteljstvom najviših predstavnika mafijaške vlasti u BiH.