BiH
0

Poziv Skupštini SDS-a da opozove Bosića

FENA
Dvojica bivših predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Dragan Kalinić i Dragan Čavić smatraju da sutrašnja Skupština SDS-a mora odlučiti kuda stranka ide tako što će opozvati sadašnjeg predsjednika SDS-a Mladena Bosića.

Oni navode da bi na sutrašnjoj sjednici Skupština SDS-a trebalo da utvrdi jasnu i javnu političku platformu na način primjeren vremenu i okolnostima, da izmijeni Statut stranke njegovim osavremenjavanjem i demokratizacijom s lociranom odgovornošću i da osigura unatrašnje demokratske izbore u stranci.

Kalinić i Čavić uputili su zajedničko pismo za delegate Skupštine RS-a, koja će sutra zasjedati u Doboju, jer navode da je to jedini način da im se obrate budući da nisu dobili poziv za prisustvo ni u svojstvu gostiju.

U zajedničkom pismu dvojica bivših predsjednika SDS-a oštro optužuju Bosića i dio rukovodstva stranke da su SDS "odveli u nikada ozbiljniju stranputnicu".

"Članovima Skupštine naše stranke želimo da poručimo da samo odlaskom Mladena Bosića i njegovih istomišljenika SDS ima šansu da opstane i povrati reputaciju državotvorne narodnjačke i napredne stranke koja zna svoje mjesto i ulogu u budućnosti RS-a i srpskog naroda na ovim prostorima. Na vama je, poštovani delegati Skupštine, da izaberete između povratka u kontraverznu prošlost, u koju vas polako uvlači dio ljudi koji sada vode stranku, i novog početka koji našoj stranci obezbjeđuje stabilnu i prosperitetnu političku budućnost“, naveli su Kalinić i Čavić u zajedničkom pismu.